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INTERPRETATION IC 214-2017-1 OF 
ANSI/ASHRAE STANDARD 214-2017 

Standard for Determining and Expressing  
Building Energy Performance in a Rating Program 

 
 

Date Approved: June 11, 2018 
 
Request from: Charles Eley, Eley Consulting, 342 Green Street, San Francisco, CA 94133.  
  
Reference: This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE Standard 214-2017, Section 6.2.1, regarding operational rating energy use data. 
 
Background:  ASHRAE’s Building EQ requires that data used for the program’s operational 
rating be metered data. Because Standard 214-2017 is intended to be a minimum standard and 
requiring metered data is more stringent than the minimum requirement stated in Section 6.2.1, 
any program requiring only metered data would be in compliance with the standard. 
 
Interpretation: Any program that requires only metered data would be in compliance with 
Section 6.2.1 of Standard 214. 
 
Question:  Is this interpretation correct? 
 
Answer: Yes. 
 
Comments: Any program that requires only metered data would be in compliance because metered 
data would inherently qualify as measured and documented. 


