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Interpretation IC 32.1-2010-1 OF 
ANSI/ASHRAE Standard 32.1-2010 

Methods of Testing for Rating Vending Machines for  
Sealed Beverages 

 
Date Approved: 11/13/2011 

 
Request from:  Ryan West (rywest@coca-cola.com), The Coca-Cola Company, One Coca-Cola 
Plaza, Atlanta, GA 30313. 
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements in ANSI/ASHRAE Standard 
32.1-2010, Section 3, regarding the definition of a vending machine. 
 
Background:  The stated purpose of Standard 32.1 refers to self-contained, mechanically refrigerated 
vending machines for bottled, canned, or other sealed beverages. However, in Section 3 “Definitions” 
there is no definition for vending machine, or for self-contained, mechanically refrigerated vending 
machines for bottled, canned, or other sealed beverages. Since the Standard does not define the type of 
machine it is intended for, it is difficult to determine what range of equipment it applies to. 
 
Interpretation No.1:  Traditionally, a self-contained beverage vending machine is a cabinet 
containing a product storage area and an on-board control system with product selection switches that 
manage a cooling engine, payment system, product delivery system, and merchandising lighting to 
deliver cold product to a consumer. This is the type of vending machine that this Standard is intended 
for. 
 

Question No.1:  Is this interpretation correct? 
 
 

Answer No.1: Yes.  
 
 

Comments:   This standard applies to a basic and traditional (self-contained) vending machine 
that stores and dispenses sealed containers of cold water/beverage/juice. 
 
Interpretations No.2:  There are new machines today that may or may not be self-contained that 
automatically deliver cold product to a consumer, but have many other powered elements that serve 
other peripheral purposes beyond simply delivering cold product. These new machines may have any 
of a reverse vending – waste management system, interactive video wall, network router, 
communication system, powered antenna, consumer award delivery system, or other universal satellite 
devices. These new machines have performance measures that are not addressed by the Standard. Just 
because the machine automatically delivers a cold beverage does not make it a vending machine 
addressed by this Standard. The Standard does not cover and is not intended for these non-traditional 
machines. 
 
 

Questions No.2:  Is this interpretation correct? 
 
 

Answer No.2: Yes.  
 
 

Comments:   This Standard does not apply to non-traditional vending machines that dispense or 
deliver a cold beverage that is not in a sealed container. The Standard (32.1) addresses the 
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refrigerated/delivery system portion of the machine.  Thus, any peripheral devices, not necessary 
for the basic function of the vending machine are not addressed by Standard 32.1. 


