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INTERPRETATION IC 90.1-2013-8 OF 
ANSI/ASHRAE/IES STANDARD 90.1-2013 

Energy Standard for Buildings Except Low-Rise Residential Buildings 
 

Date Approved:  March 11, 2016 
 
 
Request from:  Marty Salzberg, 535Links Drive East, Oceanside, NY 11572.  
  
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE/IES Standard 90.1-2013, Section 9.4.2 and Table 9.4.2-2, relating to exterior 
building lighting power and building facades. 
 
Background:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE/IESNA Standard 90.1-2013, Section 9.4.2, Exterior Building Lighting Power, 
that states “The total exterior lighting power allowance for all exterior building applications is 
the sum of the base site allowance plus the individual allowances for areas that are designed to 
be illuminated and are permitted in Table 9.4.2-2 for the applicable lighting zone.” This request 
seeks to clarify how the allowance is calculated and where the resulting allowance may be used. 
In the ASHRAE/IESNA Standard 90.1-2013, Table 9.4.2-2, the allowance for facade lighting is 
“0.20 watts/sf or 5 watts per linear foot for each illuminated wall or surface length,” based on the 
90.1 defined term facade area. While this request references ASHRAE/IESNA Standard 90.1-
2013, previously, a request for interpretation on this same topic was submitted and approved for 
90.1-2007 and 90.1-2010 (INTERPRETATION IC 90.1-2007-20 OF ANSI/ASHRAE/IESNA 
STANDARD 90.1-2007/2010).  Further, the language of the Building Façade allowance in 90.1-
2016 has been modified to incorporate the previous interpretation, so this request for 
interpretation is intended to bridge the gap between the previous interpretation that covers 90.1-
2007/2010 and the new language in 90.1-2016. 
 
Interpretation No.1: The allowance for each facade may be calculated by applying the 0.2 watts 
per square foot value to the facade area, regardless of the distribution of illumination on that 
facade area. 
 
Question No.1:  Is this interpretation correct? 
 
Answer No.1:  YES 
 
Interpretation No.2: The unused portion of the allowance for each facade may not be traded to 
another facade. 
 
Question No.2:  Is this interpretation correct? 
 
Answer No.2:  YES 
 


