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Interpretation IC 170-2017-10 of 
ANSI/ASHRAE/ASHE Standard 170-2017 

Ventilation of Health Care Facilities 
 

Date Approved:  July 15, 220 
 
Request from: Gustavo Gutierrez, Sucursal Sofer Casilla # 6549, Cochabamba, Cochabamba.  
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements in ANSI/ASHRAE/ASHE 
Standard 170-2017, Section 6.5.3, regarding radiant heating systems. 
 
Background:  Use of radiant floors in ORs and wound intensive care areas (burn units). 
 
Interpretation:  Radiant floors in ORs will produce rising contaminated warm air that will 
interfere/mix with clean downward flow laminar air in protected area. 
 
Question: Is this interpretation correct? 
 
Answer:  No. 
 
Comments:  Section 6.5.3 of the standard explicitly permits radiant floor heating systems in 
these spaces. 
 
 


