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INTERPRETATION IC 62.1-2010-5 OF 
ANSI/ASHRAE STANDARD 62.1-2010 

VENTILATION FOR ACCEPTABLE INDOOR AIR QUALITY 

 
Approved: January 26, 2013 

 
 
Request from:  Brenden Guffin (bguffin@psfmech.com), PSF Mechanical, Inc., 9322 14th 
Avenue South, Seattle, WA 98108.  
 
Reference:  This request for interpretation refers to the requirements presented in 
ANSI/ASHRAE Standard 62.1-2010, Section 6 and Table 6-4, regarding Minimum Exhaust 
Rates for Locker/Dressing Rooms. 
 
Background:  ASHRAE Standard 62.1, Table 6-4 states that “Locker/dressing rooms” require 
0.25 cfm/ft2 of exhaust air. Beginning with the 2009 International Mechanical Code version and 
continuing into the 2012 International Mechanical Code version, the exhaust air requirement of 
0.25 cfm/ft2 is applied to Dressing rooms within Retail Occupancies in Chapter 4, Table 403.3. 
 
My interpretation is that the ASHRAE Standard 62.1 Committee members intended the exhaust 
requirement to apply only to “dressing rooms” which are associated with “locker rooms” such as 
that which may be found in sports facilities, gymnasiums, fitness centers, employee changing 
rooms in factories, and the like. It is not intended to apply to “dressing rooms’ which are not 
associated with locker rooms.   
 
Interpretation:  Retail dressing rooms are not associated with locker rooms, so the 0.25 cfm/ft2 
exhaust requirement for “Locker/dressing rooms” in Table 6-4 of Standard 62.1 does not apply. 
 
Question:  Is this interpretation correct? 
 
Answer:  Yes 
 
Comments:  Table 6-4 includes entries for Locker Rooms and for Locker/Dressing Rooms.  It is 
not clear how one would distinguish between these two categories.  Given that the exhaust rate is 
twice as high for Locker Rooms as it is for Locker/Dressing Rooms, one can take the 
Locker/Dressing Room category to be applicable to a space with lower odor intensity.  We can 
also conclude that neither of these categories was aimed at retail “fitting rooms” as there are no 
lockers associated with typical retail space dressing rooms.  
 
The standard intentionally leaves decisions about appropriate space type selection to the design 
team with concurrence from any authority having jurisdiction.   
 
 
 


